Rīgā šoruden atjaunos Sarkandaugavas parku

admin.rLV, Paziņojumi

Sarkandaugavas apkaime šogad kļūs patīkamāka un iedzīvotājiem draudzīgāka, jo jau šoruden plānots atjaunot vienu no trim apkaimes parkiem – Sarkandaugavas parku, labiekārtojot un apgaismojot teritoriju.

“Šī Sarkandaugavas apkaimes parka atjaunošana ir tikai neliela daļa no vērienīgā darba, kuru esam sākuši iedzīvotāju nodrošināšanai ar kvalitatīvu pilsētvidi. Galvaspilsētas izaugsmei nepieciešamas ne tikai ielas, biroji un rūpnīcas, bet arī sakopta, zaļa un droša vide atpūtai.  Vēl šoruden jaunu, sakārtotu atpūtas zonu –  Ēbelmuižas parku – iegūs Ziepniekkalna apkaimes iedzīvotāji, kā arī atjaunosim skvēru pie Miera un Hospitāļu ielas un celiņus Operas skvērā. Nākamgad patīkami jaunumi būs sagaidāmi arī citās Rīgas apkaimēs!” uzsver Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta organizēto darbu gaitā atjaunos daļu parka celiņu, paplašinās bērnu rotaļu laukumu, uzstādot smilšukasti un rotaļu kompleksu mazākajiem bērniem, kā arī ierīkos jaunus krūmu stādījumus, novietos papildus divus parka soliņus un pārcels atkritumu konteineru novietni, kas pašlaik atrodas pie bērnu laukuma. Vienlaikus pašvaldības aģentūra “Rīgas gaisma” parkā izbūvēs apgaismojumu.

Būvdarbu laikā, kas sāksies šonedēļ, parks apmeklētājiem netiks slēgts, ierobežotas būs tikai atsevišķas parka zonas.

Sarkandaugavas parks atrodas paugurainā reljefā starp Ceļinieku un Sarkandaugavas ielu un Sarkandaugavas Kalna kapsētu. Tas ierīkots 20.gadsimta 60. gados daļēji vecu kapu teritorijā, kas slēgti pirms vairākiem gadu desmitiem un laika gaitā bija pilnīgi nolīdzinājušies.

Parka platība ir 1,7 ha. Parkā aug septiņas vietējās un 16 ārzemju koku un krūmu sugas. No vietējiem kokiem ir sastopamas priedes, kļavas, bērzi, ozoli, liepas, kā arī bērzi, ozoli un pīlādži. No ārzemju koku sugām ievērojamākās ir Ledebūras lapegle, parastā zirgkastaņa, baltā apse, piramidālais ozols, platlapu liepa, Holandes liepa. No krūmu sugām var minēt spožo klinteni, parasto ligustru, maija rozi, Vanhutas spireju, parasto ceriņu, Ķīnas ceriņu.

Sarkandaugavas parkam blakus atrodas Rīgas Sv.Trīsvienības baznīca – viena no trim Sarkandaugavas baznīcām.

Būvdarbus parkā veiks SIA “Mitbau”, līguma summa ir 98 500 eiro bez PVN. Darbus paredzēts pabeigt līdz decembra vidum, ja būs atbilstoši laika apstākļi.

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldība pakāpeniski atjauno citu šīs apkaimes parku  – Dauderu parku (agrāk Aldara parks).