Juglas ezerā ielaisti 29 000 zandartu mazuļu

admin.rLV, Paziņojumi

Ceturtdien, 15. augustā, Juglas ezerā notika kārtējā zivju resursu papildināšana un ezerā mītošajai zivju saimei pievienojās vēl 29 000 zandartu mazuļu.

“Zivju mazuļu ielaišana Juglas ezerā un citās Rīgas ūdenstilpēs ir gan ikgadēja tradīcija, gan arī mūsu pienākums rūpēties par Rīgā esošiem dabas resursiem. Šis ir labs veids, kā pašvaldībai izmantot līdzekļus, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu, lai nodrošinātu bioloģisko daudzveidību un zivju resursu atjaunošanu ezerā. Prieks, ka arī iedzīvotājiem ir interese un vēlme redzēt, kā dzīvē notiek zivju ielaišanas process – tas ļauj mums pilsētas ikdienas dzīvē sajusties un būt tuvākiem dabai,” uzsver Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps.

Kā informē Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments, zivju mazuļi piegādāti no Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta” BIOR” zivju audzētavas “Tome’’.

Mazo zandartu iegādi un ielaišanu Juglas ezerā departaments 8863 eiro apmērā finansē no līdzekļiem, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē.

Ielaižamo zivju konkrēto sugu un daudzumu departaments  saskaņo ar Institūta “BIOR” Zivju resursu pētniecības departamentu, kura darbības mērķis ir zinātnisko pamatu veidošana Latvijas ūdeņos, Baltijas jūrā, Rīgas jūras līcī un iekšējos ūdeņos esošo zivju ilgtspējīgai izmantošanai.

Pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem, kas nosaka kārtību, kādā dabiskajās ūdenstilpēs ielaiž zivju resursu atražošanai un pavairošanai paredzēto zivju mazuļus, zandartu mazuļu jaunās dzīves sākuma brīdī Juglas ezerā  kopā ar  pašvaldības speciālistiem klāt bija  pārstāvji no Pārtikas un veterinārā dienesta, Valsts vides dienesta un zinātniskā institūta “BIOR”. Zivju ielaišanā ezerā piedalījās arī Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps un vietējie iedzīvotāji.

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Vilemsons, Rīgas pašvaldības Ārējās komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs, e-pasts: martins.vilemsons@riga.lv.

DSC02713

 Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļa